Opleiding en c.v.

Mr. Bart Damen (Radboud Universiteit Nijmegen) is sinds 1995 advocaat en kan dus bogen op een lange ervaring  in de advocatuur. Bart heeft zijn advocatenstage voltooid bij het kantoor van mr. Henk van der Meijden, specialist in het militaire recht in al zijn facetten, dus zowel straf- en tuchtrecht als het ambtenarenrecht. Vanaf 1998 heeft Bart 10 jaar als advocaat gewerkt bij de militaire vakbond AFMP/ FNV in Woerden in dezelfde rechtsgebieden, uitgebreid met pensioenrecht en letselschaderecht.

In 2008 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur in Maastricht, waar hij zich in een landelijke praktijk bezig houdt met (militair) ambtenarenrecht, strafrecht, arbeidsrecht en letselschaderecht, in het bijzonder gericht op militairen. Zo doet hij ook UVS (Uitkeringsregeling Volledige schadevergoeding) en MIP (Militair Invaliditeitspensioen) zaken. Uiteraard staat hij ook – en met veel succes  –  ambtenaren van politie, gemeente en provincie bij.

Sinds 2013 is Bart als mede-oprichter bij TDH Advocaten werkzaam, gevestigd in een karakteristiek pand in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

Kennis van de krijgsmacht, onontbeerlijk voor zijn militaire praktijk, houdt hij op peil door middel van een actief reservistenbestaan. Bart is sinds geruime tijd voorzitter van de Mobiele rechtbank van de Nederlandse krijgsmacht in de rang van kolonel van de Militair Juridische Dienst. Inhoudelijk is hij raadsman bij dezelfde rechtbank.

Bart heeft verder uitzendervaring opgedaan tijdens de ISAF missie in Kunduz, Afghanistan waar hij  in 2012 als Rule of Law adviseur bij PTG 2 heeft gefunctioneerd.  Een unieke ervaring!

Hij is tevens secretaris van mede door hem opgerichte De Militaire Balie, de vereniging van advocaten gespecialiseerd in het militaire recht.

Bart is sinds 2003 tevens plaatsvervangend strafrechter, eerst bij de rechtbank Maastricht en sinds 2009 bij de rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch. Dit geeft Bart een unieke procespositie in strafzaken.

Mr. Bart Damen

Contact
+31(0)43 7630992
damen@trajectumadvocaten.nl

Rechtsgebieden
Ambtenarenrecht
Militair Recht
Strafrecht